IAMOKAY

“De SportsFans maken de buitensportervaring in mijn sportschool compleet”

Een grote open ruimte, glazen wanden, veel licht. In zijn sportschool wil Ronny Mensink het gevoel van buiten sporten naar binnen halen. Daarbij hoort ook een zonnetje en briesje. Sinds twee jaar is IAMOKAY gevestigd op de huidige locatie in Ootmarsum. Sinds een jaar mét SportsFans.

Het eerste jaar had Ronny geen enkele klimaatoplossing. “Ik wilde gewoon eens kijken wat er gebeurde. De deur kon ik openzetten, dat was het.” Al gauw kwam Ronny erachter dat mensen het buiten wel accepteren om in de hitte te sporten, maar binnen niet. “Het was echt te warm. Dus ging ik op zoek naar een oplossing om verkoeling te brengen, passend bij deze sportschool.”

Airconditioning was bij voorbaat geen optie voor Ronny. “Met airco’s heb je altijd veel gedoe weet ik van andere sportschooleigenaren en de kosten zijn erg hoog. Bovendien vind ik het niet passend bij het gevoel van mijn sportschool.” Dus zocht hij verder. Op een beurs in Düsseldorf kwam Ronny voor het eerst in aanraking met de HVLS™ ventilatoren. Hij was enthousiast en vond het erg passend bij zijn sportschool. “Het voelt heel natuurlijk en gezond.” Het Amerikaanse bedrijf op de beurs verwees hem naar de Europese agent in Spanje. In een telefoongesprek dat volgde bleek er ook een agent in Nederland te zitten. “En dat was dus Michel van SportsFans, die al jaren bij mij sport.”

Sinds een jaar heeft Ronny twee grote ventilatoren in zijn sportschool. Een ventilator bereikt het hele fitnessgedeelte; de andere hangt boven de vloer waar groepslessen worden gegeven. Afzonderlijk van elkaar kan Ronny de snelheid van de ventilatoren bedienen. “Dat is wel fijn; je wilt daar wel enige controle over.”

Het doel om verkoeling te brengen is absoluut bereikt, vindt Ronny. De gevoelstemperatuur gaat naar beneden. “Dat merken de sporters ook. Ze zweten minder en vinden het briesje heel aangenaam.” Volgens de sportschooleigenaar trekt hij er geen extra klanten door, maar verwachten de huidige klanten wel dat je in een sportschool alles goed voor elkaar hebt. “En dat heb ik nu mede dankzij de SportsFans. De buitensportervaring is nu nog completer in mijn sportschool.”

Deel dit artikel