Over SportsFans

SportsFans zijn HVLS™ ventilatoren: High Volume Low Speed. Deze ventilatoren hebben een grote diameter, waarmee ze over een grote oppervlakte een flinke hoeveelheid lucht kunnen verplaatsen. Dit zorgt voor een frisse, minder vochtige sportomgeving. Onmisbaar voor goede sportprestaties! Een aangename temperatuur heeft namelijk direct invloed op de sportprestaties.

Het hele jaar door

Het klimaat is van cruciaal belang om goede lichamelijke prestaties te kunnen leveren, welke sport je ook beoefent. Bij een te hoge temperatuur en droge lucht nemen het uithoudingsvermogen en de prestatie af. De optimale temperatuur om te presteren ligt tussen de 20 en 24 graden. Zowel ’s zomers als ’s winters zorgen SportsFans ervoor dat je deze temperatuur bereikt. In de zomer brengen de ventilatoren een verkoelende bries over een grote oppervlakte, zodat de temperatuur daalt. In de winter brengen de ventilatoren juist de warme lucht naar beneden. Zonder luchtcirculatie stijgt warme lucht namelijk op en blijft het onder het plafond hangen, terwijl de koude lucht aan de grond blijft. De ventilatoren circuleren de warmte en drukken het ook weer naar beneden. Dat zorgt voor een besparing op de stookkosten van minimaal 20 procent. Er gaat immers minder warmte verloren via het dak.


Ventilatie

In een sportomgeving is het ook belangrijk dat er voldoende verse lucht aanwezig is. De ventilatie in sportscholen, fitnesscentra, trampoline- en sporthallen laat vaak te wensen over, doordat er te weinig verse lucht wordt aangevoerd. Investeren in airconditioning is erg duur en voor grote ventilatiekanalen is vaak geen ruimte. Ook hiervoor bieden we bij SportsFans oplossingen door het plaatsen van luchttoevoer en -afvoer units.

Fans op maat

We kunnen SportsFans op maat aanpassen aan de look en feel van je sportschool. De ventilatorbladen zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur. Door de gigantische diameter zijn SportsFans een echte eye-catcher in jouw sportzaal. De grootte van de ventilator en het aantal benodigde SportsFans hangen af van onder andere de hoogte en obstakels in een ruimte.

Na een verkennend gesprek en bezichtiging van de ruimte, maken wij een plan op maat voor jouw sportzaal.

Maak een afspraak met ons

Macro Air Fans

SportsFans is officiële partner van Macro Air Fans. Macro Air produceert HVLS™ (High Volume Low Speed) ventilatoren en plaatst ze in allerlei verschillende sectoren, zoals de agrarische sector, vliegvelden en magazijnen. HVLS™ ventilatoren zijn perfect voor elk gebouw waar extra ventilatie en verkoeling nodig is. Daardoor blijven producten bijvoorbeeld langer houdbaar en kunnen mensen en dieren optimaal presteren.
Macro Air Fans

Alle voordelen van SportsFans

  • Mega luchtcirculatie
  • In de zomer zorgt verkoelende luchtverplaatsing voor een prettig sportklimaat, in de winter optimaliseren SportsFans de warmteverdeling in de ruimte.

  • Frisse sportomgeving
  • SportsFans zorgen ervoor dat je comfortabel, fris en koel kunt sporten.

  • Lage luchtvochtigheid
  • SportsFans voorkomen het ontstaan van een bedompte sportomgeving; ze voeren vochtige lucht af.

  • Besparing energiekosten
  • In de zomer reduceren SportsFans koelingskosten tot wel 30%, in de winter bespaar je tot 45% op stookkosten door een betere warmtedistributie. Bovendien is Energie-Investeringaftrek mogelijk.

  • 50.000 uur garantie
  • Producent Macro Air geeft 50.000 draaiuren garantie op de ventilatoren. Uitgaande van 12 draaiuren per dag, 7 dagen per week is dat ongeveer 11,5 jaren.

Mega luchtcirculatie

Frisse sportomgeving

Lage luchtvochtigheid

Besparing energiekosten

50.000 uur garantie