UNIQUE SPORT

“De fans zien er gewoon cool uit!”

Een unieke sportomgeving met aandacht voor design. Bij Unique Sport in het Duitse Grevenbroich moet alles er gelikt uitzien, óók de klimaatoplossing. Eigenaar Yücel zocht het internet af en kwam terecht bij SportsFans. 

In de zomer van 2014 ging Yücel via Google Afbeeldingen op zoek naar een ventilator die paste bij de uitstraling van de sportschool. Hij viel direct voor het coole design en de enorme diameter van de HVLS ventilatoren van Macro Air. Via de Amerikaanse leverancier kwam de sportschooleigenaar terecht bij SportsFans in Nederland. “Ik kreeg een duidelijk advies over de grootte en het aantal ventilatoren.” Yücel was meteen enthousiast over de service. “Binnen een dag had ik drie draaiende ventilatoren. Alles verliep super vlot en prettig.”

Een van de eerste dingen die nieuwe klanten van Unique Sport willen weten, is of het in de zomer niet te warm is binnen. “Ik hoef dan alleen naar de ventilatoren te wijzen. Of ik loop samen met de klanten even de zaal in, zodat ze het zelf ervaren.” De SportsFans draaien nu 3 jaar zonder problemen. “Ze zijn cool, stil en eenvoudig te bedienen”, vindt Yücel.

Inmiddels weet Yücel precies hoe hij de ventilatoren moet instellen. “Ik stel ze meestal af op 30 tot 40%. Een groot deel van het jaar draaien de ventilatoren om luchtcirculatie in de ruimte te creëren. Als het echt warm is, zetten we de vele ramen in de sportschool al vroeg in de ochtend open voor de aanvoer van verse lucht. De ventilatoren zorgen voor de verdere circulatie.” Ook in de winter draaien de ventilatoren bij Unique Sport. “Dan zet ik ze op 10 tot 15%, zodat de warme lucht onder het plafond naar beneden wordt gedrukt. Dit geeft een prettig gevoel tijdens het sporten.”

Niet alleen de sportschoolmedewerkers zijn tevreden, ook bezoekers merken het verschil. “Ze vragen me soms ook om de ventilatoren wat hoger af te stellen, omdat ze het briesje zo fijn vinden. Iedereen is enthousiast.” Yücel nodigt je van harte uit om in zijn sportschool de ventilatoren te bekijken en ervaren.

Deel dit artikel